Čista suprotnost

Neočekivani preokret! Otkrivena tajna o filmu koji je osvojio svijet

showbuzz DNEVNIK.hr

Film ''Zgodna žena'' zapravo je trebao biti vrlo mračan film s porukom, a ne romantična komedija kakvom je svi pamtimo.

Snimanje romantične komedije ''Zgodna žena'' iz 1990. stajalo je 93 milijuna kuna, film je zaradio čak tri milijarde kuna, a glavna glumica Julia Roberts osvojila je Zlatni globus i bila nominirana za Oscara. Julia je glumila lik holivudske prostitutke Vivian Ward, u koju se zaljubi bogati biznismen Edward Lewis (utjelovio ga je Richard Gere).

Film je osvojio i publiku i kritičare, stoga je začuđujuće da sudbina glavne glumice u originalnom scenariju nije bila ni blizu bajci kakvu smo vidjeli na kraju filma. Naime, ona je trebala umrijeti od predoziranja.

I sam naziv filma prvotno je osmišljen drukčije; 3000. Takav naziv bi simboliziralo svotu novca koju je lik Julije Roberts zarađivao svakoga tjedna kao prostitutka.

"Planirali smo snimiti mračan film i, budimo iskreni, nismo previše vjerovali u to da će gledatelji 'pasti' na priču u kojoj prostitutka postaje princeza. Lagao bih kad bih rekao da danas nismo zadovoljni krajnjim ishodom", izjavio je Katzenberg.

Redatelj Garry Marshall zamislio ga je kao poučan film s opomenom društvu osvrnuvši se na situaciju oko seksualnog rada u Los Angelesu, no Katzenberg, tadašnji predsjednik Studija Walt Disney, nije se s time slagao. Inzistirao je na tome da se film napravi kao romantična komedija. Što se na kraju ispostavilo kao dobra ideja.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS