Novi dokumentarac o Diani i Charlesu

Princ Charles Diani: "Odbijam biti jedini princ od Walesa koji nikada nije imao ljubavnicu"

showbuzz DNEVNIK.hr

Britanska javna televizijska mreža Channel 4 prikazat će dokumentarac o princu Charlesu i princezi Diani koji je otkrio nove detalje o bračnom i ljubavnom životu kraljevskog para.

Channel 4 je iskoristio kontroverzne video snimke princeze Diane - razgovore s njezinim trenerom vještina komunikacije - dokumentarac "Diana - svojim riječima" bit će premijerno prikazan 6. kolovoza.

Princeza od Walesa na tim snimkama tvrdi kako je princ Charles tvrdio "da ima pravo na ljubavnicu". Kada ga je suočila s pitanjem zašto je Camilla Parker Bowles, sada vojvotkinja od Cornwalla, dio njegova života Charles joj je odgovorio: "Pa, odbijam biti jedini princ od Walesa koji nikada nije imao ljubavnicu".

Diana na snimkama priznaje da je našla utjehu u oženjenom policajcu Barryju Mannakeeju. Ta veza, prema Dijaninim riječima, nije bila seksualna, iako je na snimkama otkrila da je razmišljala o bijegu s kraljevskog dvora kako bi bila s njim.

Također je tvrdila da je s Charlesom imala seksualne odnose "jednom svaka tri tjedna", u periodu od nekoliko godina nakon rođenja princa Harryja 1984. godine.

Rekla je i da je vojvoda od Edinburgha rekao svom sinu da može imati vezu s Camillom ako se njegov brak nakon određenog vremena pokaže ne uspije.

Na video snimkama, koje su u američkom dokumentarcu prikazane još prije 13 godina, ali nikad u Velikoj Britaniji, opuštena i iskrena Diana je rekla: Moj je svekar rekao mom suprugu - "ako vaš brak ne uspije, uvijek joj se možeš vratiti nakon pet godina".

"Što je točno tako i bilo. Mislim, zaista sam znala da se to dogodilo nakon pet godina. Znala sam i da se nešto događalo i prije toga, ali nakon pete godine sam imala potvrdu", ispričala ja Diana.

Opisala je i kako je pristupila Kraljici u potrazi za savjetom, no nije bila zadoljna njezinim odgovorom.

Princeza Diana je angažirala Petera Settelena tijekom 1992. i 1993. godine kako bi joj pomogao u javnim nastupima. Snimke su napravljene u privatnoj rezidenciji u Kensingtonskoj palači i pokazuju Dianu kako isprobava svoj govornički glas. No, kada su raspravljali o njezinom osobnom životu sjedila je na kauču, noseći bluzu, sako i hlače.

Govoreći o Barryju Mannakeeju, Dianu je rekla da se "jako zaljubila u časnika", a kad je kasnije umro, opisala je taj trenutak kao "najveći udarac u životu". U to vrijeme, sredinom 80-ih godina, bila je majka koja se brinula za prinčeve Williama i Harryja, no...

"Zaista bi bila sretna da sam se svega odrekla... Samo da odem živjeti s njim. Možete li vjerovati? I on je također govorio kako misli da je to dobra ideja", ispričala je Diana.

Glasine o vezi između Diane i časnika Mannakeeja proširile su se diljem kraljevske palače, pa su ga "prebacili na drugu dužnost". Bio je izbačen, rekla je Diana, i dodala kako je kasnije poginuo u prometnoj nesreći.

Snimke su vraćene Peteru Settelenu 2004. godine nakon dugog spora s Dianinom obitelji, na čelu s njezinim bratom Earlom Spencerom. Izgubili su iako su tvrdili da snimke zapravo pripadaju njima.

Scotland Yard je držao u posjedu 20-ak videozapisa, nakon što su ih u siječnju 2001. godine zaplijenili u pretresu kuće bivšeg kraljevskog batlera Paula Burrella. Sadržaj snimki je bio toliko osjetljiv da je tužiteljica pristala ne koristiti ih na suđenju g. Burrellu u Old Baileyu koje je propalo 2002. godine.

Snimke su kasnije prodane američkoj televiziji NBC, za neobjavljeni iznos, a izvadci su emitirani 2004. godine. Dokumentarac koji će prikazati Channel 4 sadrži neke, ali ne sve snimljene snimke.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS