ima i važnu poruku!

Ovo lagano TV štivo idealno je ako vam treba razbibriga, taman je prigodno za vikend!

Nobody Wants This Screenshot

Na Netflix je stigla nova romantična komedija sa neočekivanim duom Kristen Bell i Adamom Brodyjem, koja je idealan vikend binge obzirom na kratko trajanje epizoda, i laganu tematiku.

Scenaristica serije, Erin Foster, je uz pomoć velikog broja scenarista i par redatelja napravila idealnu seriju za pogledati preko kišnog vikenda.

Scenarij je jednostavan i predvidljiv što je specifično za žanr romantične komedije, ali je glavni zaplet pomalo neočekivan. Priča prati mladu ženu Joanne koja se zaljubi u rabina Nou. Ne bi ovo ništa bilo čudno da ona nije agnostičarka koja živi pomalo turbulentnim životom, a rabin Noah ultra moderni vjerski vođa koji ne može biti u dugoročnoj vezi sa ženom koja nije iste vjere kao i on.

Nesvakidašnji zaplet je ono što čini seriju zanimljivijom od drugih rom-comova koji se trenutačno nalaze na streaming platformama, ali ono što čini Nobody Wants This dobrim rom-comom jeste lagana priča, predvidljivost, te glavni glumci koje dugo nismo imali priliku gledati na TVu.

Ono što je poražavajuće kada je u pitanju scenarij, jest kako su ženski likovi napisani poprilično šturo, suhoparno, te imate osjećaj kako ne možete navijati niti za jedan ženski lik u seriji. Iako ovo jest lagano televizijsko štivo, mislim da nema razloga da likovi nisu napisani bolje, posebno onda kada imate desetak scenarista koji rade na deset epizoda. Ova specifična priča, o ljudima iz vrlo različitih sredina koji se bore protiv svih u ime svoje ljubavi, dobro je poznata u području filma i televizije.

Međutim, dugo nisam naišla na seriju koja se baš ovako očito bavi tom temom. Toplina i lakoća koje proizlaze iz situacija i likova, je nešto što me posebno dojmilo. Zaista je jedna od serija koja će vas u potpunosti opustiti, te koju ćete razumjeti od početka do kraja. Ona možda nema slojevitost kakvu gledamo u nekim kvalitetnijim dramskim serijama, ali kao rom-com je sasvim adekvatno TV štivo koje će sudeći po zadnjoj epizodi imati i drugu sezonu.

Kristen Bell igra Joanne, ženu koja snima podcast sa sestrom, koja ima turbulentan ljubavni život, te koja ima interesantnu obiteljsku dinamiku. Bell je u svojoj ulozi pitka, dosljedna, i podsjetila nas je da se zapravo najbolje snalazi u ovakvim ulogama.

Adam Brody, kojeg većina nas poznaje iz kultne serije The O.C., odlično se snašao kao rabin Noah. I dalje je izrazito šarmantan kao glumac, te mi se činilo kako svoju ulogu igra sa rijetko viđenom lakoćom. Ostatak glumačke postave će većini biti nepoznat, ali su jednako simpatični u svojim sporednim ulogama. Obzirom da se radi o romantičnoj komedija i epizodama koje traju dvadesetak minuta, likovi su napisani više tipski, te ne možemo reći kako zapravo poznajemo ijednog od njih. U svakom slučaju, glumačka postava je dobro odabrana, i kemija je opipljiva.

Nobody Wants This je lagano TV štivo koje je idealno ako vam treba razbibriga. Romantične komedije se napokon vraćaju na male ekrane, a ova serija je dokaz za to.

Ispod sve svoje lakoće, emocionalni ulozi u priči se čine stvarnima. Različite kulture, obitelji, pa i religija, pravi su problemi s kojima sam sigurna da se dosta ljudi bori u stvarnom svijetu, samo nam Nobody Wants This prikazuje iste na pomalo pitkiji način. Ljubav uvijek pobijedi sve je poruka i ove romantične komedije, a takvih poruka nam uvijek manjka.

 

 

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS