Ususret Sv. Patricku

'Moje lijevo stopalo' i još nekoliko bisera iz Irske!

showbuzz DNEVNIK.hr

Od komedija zbog kojih ćete se valjati od smijeha, do sjajnih ostvarenja snimljenih po istinitim događajima.

Ususret danu Svetog Patricka, irskog zaštitnika, koji se slavi ovog vikenda čak i u Zagrebu, točnije 17. ožujka, donosimo vam nekoliko izvanrednih irskih filmova koje morate pogledati, ako još slučajno niste!

>> Ne biste vjerovali zbog čega slavni glumac odlazi iz Hollywooda!

>> Ovo je galerija samo za žene: Zgodni, seksi i - Irci!

>> Irski gulaš, glazba i oldtimeri: Počinju dani Sv. Patricka u Zagrebu!

'My Left Foot'

Film s Daniel Day-Lewisom u glavnoj ulozi donosi sjajan scenarij nastao prema istinitoj priči o čovjeku ograničenih fizičkih mogućnosti koje nadilazi snagom volje i postaje sjajni umjetnik. Da, Daniel Day-Lewis je toliko dobro odigrao i ovu glavnu ulogu da je za film dobio Oscara.

'In The Name of Father'

Film nominiran za Oscara temelji se također na događajima iz stvarnog života Gerryja Conlona, a Daniel Day-Lewis još jednom se našao u glavnoj uozi. Izvanredni karakterni glumac toliko je briljantno odigrao ulogu o filmu o IRA-i da se ovaj film nominiran čak za sedam zlatnih kipića.

'The Commitments'

Ako ste ovog vikenda raspoloženi za lakše teme i malo opuštenije filmove, sjajno djelo iz 1991. godine, 'The Commitments', govori o skupini prijatelja iz Dublina koja osniva svoj bend, a onda počinje i avantura...

'When Brendan Met Trudy'

Malo neobičan i ne baš za svakčiji ukus, film 'Kad je Brendan upoznao Trudy' govori o učitelju koji se zaljubi jednu ženu u pubu, a tek kasnije otkriva kako je ona kriminalka.

'Waking Ned Devine'

Šećer na kraju - šarmantna komedija smještena u mali ruralni grad u Irskoj. Govori o starcu koji osvoji jackpot na lutriji,a ubrzo nakon toga i umire. Nakon što ga susjedi pronađu, dogovaraju se kako će se pred vlastima praviti da je Ned živ i uzeti njegov dobitak...

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS