Pokupio sve simpatije!

Prozvali su ga fatalnim gospodinom MasterChefa, a evo koliko mu se život promijenio otkako je postao zvijezda hit-showa!

Melkior Bašić DNEVNIK.hr 1/6 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Žiri ''MasterChefa'' Melkior Bašić, Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović odradili su prvi tjedan s kandidatima, a jesu li spremni za daljnje izazove te neke detalje iz svog života otkrili su u intervjuu za DNEVNIK.hr.

Prvi tjedan nove sezone ''MasterChefa'' je iza nas, a članovi žirija Melkior Bašić, Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović spremno su ocijenili i odabrali natjecatelje koji će se boriti za ovu prestižnu titulu.

S početkom nove sezone, proteklog su tjedna Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović u intervjuu za DNEVNIK.hr otkrili neke detalje iz svog života, a posljednji na redu ostao je član koji je već u prvom tjednu prikupio brojne simpatije kandidata, Melkior Bašić.

Od prošle sezone Melkior je s razlogom dobio nadimak fatalni, a iako je od gledatelja i gledateljica pokupio razne simpatije, smatra kako se njegov život nije puno promijenio.

''Počeo sam raditi kao konzultant, ali sve ostalo je isto. Živim svoj život kao i prije, možda je malo veća gužva u njemu, ali to je to. Nema potrebe za privikavanjem iako je bilo malo čudno na početku, ali sam se prilagodio'', rekao je.

Brojni kuhari danas se baziraju na modernijim načinima pripremanja hrane, vole eksperimentirati sa začinima, kombinirati razne okuse i namirnice, ali Melkior je odlučan oko jednog – tradicionalno je tradicionalno.

''Kada kuham više biram tradicionalnu kuhinju. Zapravo, i kad kuham moderno inspiracija dolazi iz tradicionalne kuhinje, tako da ona pobjeđuje.''

Na svojim kulinarskim počecima Melkior je stažirao u profesionalnim francuskim kuhinjama. Poznato je da je za francusko područje karakteristična namirnica sir, a dio je gotovo svakog obroka.

''Uvijek smo sir jeli zasebno, nikad previše u jelima, i uvijek je bio u kombinaciji s voćem. Francuzi su jako ponosni na svoj sir i vole ga istaknuti i serviraju ga samog za sebe, ovisi o kakvom se siru radi. Kad su nama dali da ih probamo, služili su nam ih čiste kako bismo ih što bolje mogli okusiti i raspoznati'', otkrio je Melkior.

S obzirom na iskustvo i znanje, zanimalo nas je bi li Melkior dijelio savjete i na nekom kulinarskom blogu?

''Otvorio bih blog u kasnijim godinama. Pokušao bih naučiti ljude kako spajati namirnice i želio bih im pomoći kako spasiti jelo ako naprave grešku, s nekim cakama i sitnicama, savjetima chefa.''

Nova sezona ''MasterChefa'' je krenula, a ukoliko netko od osoba koje čitaju ovaj intervju razmišlja o prijavi u novu sezonu, ili općenito početi se baviti kuharstvom, evo koji su savjeti jednog masterchefa.

''Prvo, morate to željeti. Morate voljeti kuhinju i biti spremni pomaknuti svoje granice i imati želju za napredovanjem. Bitna je i priprema, psihički i fizički. Smatram da su takve i kuhinje, takav je ''MasterChef'' jako težak i samo najbolji opstaju u njemu'', odlučno je odgovorio.

A baš poput njegovih kolega, šarmantni Melkior otkrio je koje okuse njegovo nepce više voli u tri blic pitanja.

''Kineska ili tajlandska kuhinja?'': – ''Tajlandska.''

''Punjene paprike ili sarma?'': - ''Sarma.''

''Hamburger ili pizza?'': - ''Pizza. Volim papat pizzu'', bio je kratak i jasan.

Ove je subote chef Melkior, zajedno s ostalim članovima žirija Damirom Tomljanovićem I Stjepanom Vukadinom, napravio kratku pauzu od snimanja te se zabavio na Weekend Media festivalu na roštilju MasterChefa I Nove TV, a već danas gledatelji imaju priliku uživati u novom nastavku najgledanijeg zabavnog showa na Novoj TV!

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS