''Što sam starija...''

Zvijezda naših sapunica otkrila nam je koji su najveći izazovi u glumačkom poslu: ''Tada krenem vrtjeti opcije...''

Martina Stjepanović Instagram 1/17 >> Pogledaj i ovo +6 Galerija

Martina Stjepanović dio je glumačke postave u novoj seriji Nove TV ''U dobru i zlu''.

Iz kreativnog pera autorice Nataše Buljan, glavne scenaristice Dee Matas, scenarista Miljana Ivezića i Tomislava Hrpke, kreativnog producenta Davida Kapca te pod redateljskom palicom Josipa Žuvana, Tomislava Rukavine, Darka Drinovca i Roberta Orhela nastaje novi jesenski adut Nove TV, priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, priča s visokim ulogom i tajnama iz prošlosti.

Dio ovog novog projekta je i glumica Martina Stjepanović, s kojom smo popričali o novoj ulozi. 

''U dobru i zlu'' tumači ulogu Zrinke Oreb. Kako se snašla u toj ulozi?

''Uloga mi se svidjela na prvo čitanje i iskreno jedva sam čekala uskočiti u Zrinkine cipele. Baš sam sretna zbog toga jer svakodnevno uživam u svemu što donosi, zanimljiva mi je u svojoj kompleksnosti i veseli me što ću se s njom igrati još dugo'', priča Martina.

Kako bi opisala svoj lik?

''Zrinka je profesorica španjolskog, hedonist, Ivanina mlađa sestra i ujedno njena sušta suprotnost. Nepredvidiva, spontana, strastvena, vodi dosta nesređen život, egocentrična ali istovremeno i topla. Dosta je maštovita, radikalna i kreativna u pokušajima rješavanja određenih problema i situacija. Jako je zaštitnički nastrojena prema sestri, ali će uvijek reći sve ono što se nitko drugi ne usudi čak i u nezahvalnim situacijama'', otkrila nam je glumica. 

Kakva je atmosfera na setu? Ima li neku zanimljivu anegdotu sa snimanja?

''Uz dobru ekipu ni atmosfera ne može biti drugačija, a kad je atmosfera dobra onda je sve ljepše i lakše. Imam divne i profesionalne kolege s kojima mi je užitak igrati, a dobra atmosfera vlada u svakom sektoru, počevši od garderobe, koja mi je prva postaja kada dođem, šminke, pa na dalje'',priča nam. 

S obzirom na to da je Zrinka vrlo nesigurna kad je ljubavni život u igri, kakva je Martina privatno po tom pitanju?

''Na sreću, Zrinka i ja smo po tom pitanju potpuna suprotnost. Njen ljubavni život je dosta nesređen, promjenjiv, kratkotrajan, buran i nestabilan, kao i ona sama, tako da nemamo podudarnosti u tom smislu'', govori Martina.

Za razliku od Zrinke, sluša li više razum nego srce?

''Rekla bih da najviše slušam intuiciju'', otkrila nam je.

Kako je bilo studirati glumu i lutkarstvo na Umjetničkoj akademiji u Osijeku? Kako lutkarstvo utječe na njezin rad u kazalištu i na televiziji? 

''Jako mi je drago što sam završila baš na osječkoj akademiji. Imali smo jako dobre profesore i puno je toga što sam ponijela od tamo i što mi je dalo temelje za profesionalno stvaralaštvo i sam odnos prema poslu. Kako sam se tamo susretala s više lutkarskih tehnika uvidjela sam da se kroz lutkarstvo ama baš uvijek provlači lutkarsko razmišljanje, koje sam kasnije mogla prenijeti i na glumu i time otvoriti veći prostor mašti i glumačkim rješenjima, sagledati nešto i izvana i distancirati se ukoliko je potrebno'', otkrila nam je. 

Martina je dosad glumila u brojnim poznatim serijama. Koji joj je najdraži projekt u kojemu je sudjelovala?

''Jako sam uživala u projektu u kojem sam dobila svoj prvi main cast, a to je bila serija Čista ljubav i uloga Goge. Tome parira i snimanje Na granici koje je baš bilo posebno iskustvo'', ispričala nam je.

Koji su joj najveći izazovi u glumi i kako se nosi s njima?

''Najveći izazov kao glumici slobodnjaku mi je period kada nemam nikakav novi projekt na vidiku i kada je neizvjesno kada će se, što, gdje i hoće li se pojaviti. Onda obično krenem vrtjeti opcije u kojima bih sama pokrenula nešto'', iskrena je. 

Postoji li neka uloga koja joj je bila posebno zahtjevna?

''Za sada još uvijek ne'', kaže. 

Postoji li neki žanr ili vrsta uloge koju bi posebno željela istražiti?

''Kad god bih pogledala Kuma, Scarface, Sopranose ili nešto slično uvijek bih pomislila kako bi bilo zanimljivo igrati neku intrigantnu ulogu u kriminalističkom, mafijaškom, akcijskom žanru gdje je potpuno drugi svijet, nezamislivi životi i gdje vladaju sasvim druga pravila'', priča. 

Da nije glumica, što bi bila?

''Što dalje to ima sve više stvari koje mi se učine kao dobar izbor i nikako se odlučiti za jednu. Ali mislim da to ni ne mora nužno biti mimo glume, može biti i uz nju'', kaže. 

Ima li neku neostvarenu želju na poslovnom planu?

''Čini mi se da je svoje želje možda ipak bolje zadržati za sebe'', smatra. 

Kakva je Martina privatno? U čemu najviše uživa?

''O tome kakva sam privatno mislim da je bolje i prirodnije da posvjedoči netko tko me i poznaje privatno nego da sama pričam o sebi. Što sam starija stvarno sve više uživam i zahvalna sam na malim i jednostavnim stvarima, svakodnevnim trenucima ljepote i blagoslova, i što više uživam u njima više ih i primjećujem i imam'', govori. 

Kako planira provesti ljeto?

''Ovo ljeto ću dosta raditi ali imat ću i vremena za odmor. Otišla sam na kratko odmoriti u Opatiju. Već od utorka krećem na ljetnu turneju sa predstavom ''Žene na rubu“ , nakon koje idem opet na odmor, ovaj put ću se pridružiti Katarini Baban u Tribunju i onda se vraćamo ponovo na set i nastavljamo snimanje'', otkrila nam je Martina koju jedva čekamo vidjeti u novoj seriji. 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS