urnebesna komedija

Povratak kultne "Audicije": Jugoslavija ju je obožavala, a sada se konačno vraća

showbuzz DNEVNIK.hr

Predstavu "Audicija" pogledalo je više od 2,5 milijuna ljudi, a nakon više od 30 godina od prve izvedbe na scenu se vraća u orginalnoj postavi.

Kultna predstava "Audicija" koja je oduševila milijune gledatelja i postala pravi hit diljem bivše Jugoslavije ponovno će "oživjeti" tri desetljeća nakon što je prvi put izvedena. I to u orginalnoj postavi.
Na daskama koje život znače publika će tako ponovno moći gledati devet omiljenih likova koje zajedno tumače sedam velikih glumaca, a to su Emir Hadžihafizbegović, Jasmin Geljo - kojeg pamtimo po ulozi Mime Šiša, Admir Glamočak, Senad Bašić, Saša Petrović, Mladen Nelević i Željko Ninčić. Glumačke legende "Audiciju" su odigrale više od 3000 puta, a sada se s njom spremaju na audiciju koja kreće iz Sarajeva, grada u kojem je sve počelo, piše Klix.ba.

Predstava je nastala krajem 1984. godine na Akademiji scenskih umjetnosti, a do danas je ostala zabilježena kao najuspješniji studentski kazališni projekt u regiji koji nitko nije nadmašio. Povodom 25 godišnjice nastanka Audicije u Sarajevu su se 20. prosinca 2009. godine okupili svi glumci iz originalne postavke i održali dvije predstave. Svi oni koji tada nisu dobili priliku prisustvovati "Audiciji" dobili su novi priliku kojoj se zasigurno nisu ni najmanje nadali.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS