Svaka joj čast

Kraljica se ni u 95. godini ne odriče svoje najveće strasti, jedva dočekala izlazak iz izolacije

Kraljica Elizabeta (FOTO: Getty) 1/4 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Kraljica Elizabeta snimljena je prvi put nakon izolacije zbog koronavirusa, i to na jahanju u blizini dvorca Windsor.

Kraljica Elizabeta okrunjena je prije točno 67 godina, a danas nam sa svoje 94 godine pokazuje da je još uvijek itekako vitalna i bavi se svim mogućim aktivnostima u slobodno vrijeme.

Kraljica je snimljena prvi put nakon izolacije zbog koronavirusa, i to dok je jahala svog 14-godišnjeg ponija Balmorala Ferna.

Elizabeta je tijekom cijele svoje vladavine bila poznata kao strastvena ljubiteljica i uzgajivačica čistokrvnih trkaćih konja, pa je jedva dočekala izlazak iz svojih odaja dvorca Windsor, u kojima je provodila vrijeme u izolaciji. Snimljena je dobrog raspoloženja, a nije propustila ni priliku da se prikladno i s ukusom odjene u šarene boje koje su kontrirale tmurnom britanskom vremenu.

Posljednji put u javnosti se pojavila 19. ožujka pri odlasku iz Buckinghamske palače u Windsor, a tada su joj društvo pravili njezini ljubimci, psi Candy i Vulcan. Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci svoje je dužnosti i sastanke održavala telefonskim putem, a odradila je i nekoliko obraćanja javnosti koja su emitirana na britanskim televizijama, a pratili su ih milijuni gledatelja iz cijeloga svijeta.

Kraljica Elizabeta na tronu Ujedinjenog Kraljevstva nalazi se od 2. lipnja 1953. godine, a okrunjena je u opatiji Westminster u Londonu. Na prijestolje je stupila kao 25-godišnjakinja nakon smrti svog oca, kralja Georgea VI. Povjerenje joj je izglasano 6. veljače 1952. godine i izvršno ju je vijeće nedugo nakon toga proglasilo kraljicom. Njezina je krunidba održana s godinom kašnjenja zbog tradicije koja je poštovala određeni period od smrti monarha do održavanja svečanih ceremonija i slavlja u zemlji.

1/4 >> Pogledaj i ovo +0 Naslovnica Zavodljivo se izvijala i plesala oko slavnog supruga, ali njegova je reakcija sve oborila s nogu

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS