Kraljevsko vjenčanje

Kraljica Elizabeta dodijelila titule: Evo kako će se morati oslovljavati princa Harryja i Meghan Markle

Princ Harry i Meghan Markle (Foto: AFP) Afp

Princ Harry i Meghan Markle dobili su titulu vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

Princ Harry već je dobio titulu vojvode od Sussexa, no Meghan Markle moći će je koristiti tek nakon što postane njegova supruga.

Kraljica Elizabeta II. svojem je unuku uz titulu vojvode dodijelila i titule grofa Dumbartona i baruna Kilkeela.

Tako će Harryja ubuduće oslovljavati Njegova Kraljevska Visost vojvoda od Sussexa, a Meghan Markle Njezina Kraljevska Visost vojvotkinja od Sussexa.

Posljednja osoba koja je nosila titulu vojvode od Sussexa bio je princ August Frederick, šesti sin i deveto dijete kralja Georgea III. Umro je 1843. godine, a poput Harryja i Meghan živio je u Kensingtonskoj palači.

Dva puta se ženio iz ljubavi, no njegov otac nije odobrio njegove odabranice, pa ni njegova djeca nisu mogla naslijediti titulu.

Vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja pratite uživo u Specijalu Nove TV na ovom linku.

Nova TV gledateljima priprema veliki prijenos ovog najiščekivanijeg događanja godine. U posebnoj emisiji, iz kraljevski opremljenog studija, gledatelji će tijekom više od tri sata emisije moći izravno pratiti tijek vjenčanja, atmosferu s lokacije, ali i čuti zanimljive analize gostiju. S njima će u studiju razgovarati voditelji Valentina Baus i Dorijan Elezović kojemu je, nakon vjenčanja princa Williama i Kate, ovo drugo kraljevsko vjenčanje koje će popratiti u voditeljskoj ulozi. S lokacije vjenčanja najsvježije će informacije donositi novinarka Barbara Štrbac, a emisiju će uređivati urednica Ivana Ivančić.

Urednica portala Showbuzz.hr Mirjana Filipović izvještavat će uživo iz Windsora, gdje će se princ Harry i Meghan Markle zavjetovati na vječnu ljubav. Kao iskusna urednica i novinarka, Mirjana će čitateljima uživo približiti atmosferu s jednog od najvažnijih showbizz događaja godine.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS