Na tronu već 70 godina

Kraljevska obitelj objavila nikad viđene snimke kraljice Elizabete

Kraljica Elizabeta II (Foto: Profimedia) profimedia 1/1 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

U videu koji je objavljen prikazana je kraljica, onda još princeza Elizabeta, skupa sa svojom mlađom sestrom, princezom Margaret.

Kraljevska je obitelj povodom 94. rođendana kraljice Elizabete II. na društvenim mrežama objavila nikad prije viđene snimke iz njezina djetinjstva.

U videu koji je objavljen prikazana je kraljica, onda još princeza Elizabeta, skupa sa svojom mlađom sestrom, princezom Margaret.

Kraljica je na tronu već gotovo 70 godina, a prva je vladarica iz britanske dinastije koja je toliko godina provela s krunom.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Rođena je u Londonu kao najstarije dijete kralja Georgea i kraljice Elizabete. U trenutku njezina rođenja nitko nije mislio da će upravo ona kao djevojka preuzeti kormilo britanske dinastije, no nakon što je njezin stric abdicirao te je preminuo njezin otac, naslijedila je najvažniju titulu u Velikoj Britaniji.

Tijekom vladavine doživjela je brojne uspone i padove, no danas je već kultna ličnost u Velikoj Britaniji, ali i u čitavom svijetu.

1/6 >> Pogledaj i ovo +2 Zanimljivosti Nogirala ga je samo tri dana prije zakazane svadbe, a o razlozima tog skandala dugo se nagađalo

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS