PAPRENO S DAVOROM GARIĆEM

EGZIBIOCIONIST I VOAJER 'Šuputica je pokraj mene časna sestra'

showbuzz DNEVNIK.hr

Davor Garić ovog je puta progovorio o voajerima i egzibicionostima. Jeste li jedno od toga? Ili možda oboje?

Priznajte, gdje se nalazite? Jeste li egzibicionist ili voajer? Skidate li se ili gledate?

Šuputica je pokraj mene časna sestra

Objavim tako nekidan svoju polugolu fotografiju na Instagramu i stiže komentar moje drage prijateljice Maje Šuput. 'Ja ću te odfollowat, majke mi! Dosta mi je te golotinje! Samo mene prozivaju da sam gola, a za tebe sam časna sestra!' Onda ja, fin i pristojan, kakav jesam, malo scrollam po svojem profilu i, vidi vraga, na svakoj sam drugoj fotografiji bez majice, a najčešće sam samo u gaćama. Na nekim fotografijama, doduše, i bez gaća. Zapitah se: 'Jesam li ja to egzibicionist, a da toga nisam ni svjestan?!' Ako pitate dežurne moraliste, ne da sam egzibicionist, ja sam dekadentni, razvratni egomanijak koji u životu ništa drugo nema za pokazati osim svoje golotinje. A ja im kažem da istina i nije daleko od toga. Samo ta priča iz moje perspektive ima predznak plus, a iz njihove debeli minus.

Skidam se, dakle, postojim

Odavno sam zavolio svoje tijelo i to je najvrjedniji instrument koji ću ikad posjedovati, zato ga i toliko volim. Trebao/la bi i ti, ako još nisi. A kako zavoljeti svoje tijelo, ako ti se gadi? Učini nešto, pokreni se i zavoljet ćeš ga. Oni okorjeli dežurni moralisti sad već govore: 'Dobro, voliš svoje tijelo, ali to ne znači da se neprestano moraš fotografirati i javno pokazivati!' 'Pa moram, mogu i hoću!' Ne zato što sam hibrid egzibicionista i egomanijaka nego zato što su ti dežurni prigovaratelji u debeloj manjini, a broj onih koji su motivaciju i želju za radom u sebi pronašli upravo na mojim fotografijama nemjerljivo je veći.

Voajeri i egzibicionisti napadaju

Društvene su mreže voajerima i egibicionistima pružile neviđene razmjere uživanja u svojim malim skrivenim strastima. Ali, sve je to danas postalo nekako normalno. Uostalom, koga više briga pali li se netko na razgolićivanje ili gledanje golotinje. Problem nastaje u činjenici da su najčešće razgolićeni napucani muškarci i isklesane žene pa im se automatski pripisuje da su 'umišljeni egomanijak' i 'droca koja samo zna stavit' duckface i izbacit' sise i dupe'. One s viškom ili manjkom kilograma, kojima ne pada napamet objaviti polugolu fotografiju, časte s 'Vidi je, baš je uzorna djevojka, prava dama.', a njemu kažu: 'Tako je, pokaži ti njima da je mozak važniji od svih mišića zajedno.' Istina je daleko i od jednog i drugog. Kad nama Balkancima postane jasno da vanjština nema nikakve veze s inteligencijom i stupnjem evolucije moralnih i društvenih osobina, ljudski rod već će odavno živjeti na Marsu ili nekom drugom planetu pa ćemo imati, nadam se, važnijih problema u životu od toga tko je pokazao dupe, a tko sisu.

Ostale kolumne Davora Garića pročitajte OVDJE.

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS