O mrtvima sve najgore

Slavni roker bio je zlostavljač žena. Bio je glup, oduran, najgori čovjek na svijetu

showbuzz DNEVNIK.hr

Za većinu je bio rock legenda, ali za one koji su ga poznavali bio je čudovište u ljudskom obliku.

Rock legenda Lou Reed bio je monstrum koji je zlostavljao žene, izazivao rasne nemire, a jednom je prilikom Boba Dylana opisao kao pretencioznu p***u. Tako barem tvrdi autor nove knjige 'Notes from the Velvet Underground' Howard Sounes koji je nakon Reedove smrti intervjuirao više od 140 osoba na bilo koji način povezanih s pokojnim glazbenikom.

'Iako volim njegovu glazbu morao sam ići za pričom', rekao je Sounes za 'The Daily Beast'. Dodao je i kako su osmrtnice u novinama bile preljubazne i preblage jer je Reed u stvari bio užasno neugodan čovjek. Pravo čudovište. 'Uistinu vjerujem da mu epitet čudovišta najbolje odgovara', rekao je autor.

Posljednji dani preminule zvijezde otkriveni u emotivnom pismu!

Knjiga je prepuna optužbi na račun Reedovog sadističkog ponašanja prema ženama. Bettye Kronstad koja se za Reeda udala 1973. potvrdila je kako su glasine o njegovoj naravi točne i kako mu je služila kao vreća za udaranje. Opisala je i kako ju je znao zabiti u zid i udarati, tresti i maltretirati.

Paul Morrissey koji je surađivao s Reedom autoru knjige je rekao: 'Knjiga bi trebala nositi naslov 'Kuja puna mržnje' ili 'Najgora osoba koja je ikada živjela', nešto što bi dalao naslutiti kako se ne radi o biografiji sjajne osobe već o čovjeku koji je bio glup, oduran i najgori na svijetu'.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS