iz palače odbijaju komentirati

Obiteljsku idilu Meghan i Harryja narušila šuškanja o načinu na koji je kraljica doznala za praunuku, a oglasio se i glumičin otac

showbuzz DNEVNIK.hr

Princ Harry i Meghan Markle su vijest o rođenju kćeri Lilibet Diane Mountbatten-Windsor objavili u nedjelju, dva dana nakon poroda, a ni ona baš kao i njihov dvogodišnji sin Archie neće zasad dobiti titulu.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, kći Meghan Markle i princa Harryja neće odmah po rođenju dobiti titulu princeze kao što ni njezin dvogodišnji brat Archie nije postao princem. 

No kako su izvijestili britanski mediji to će se promijeniti kada premine kraljica Elizabeta i na tron stupi njezin sin, princ Charles. Naime, tada će Harry biti sin vladara i njegova djeca će se pomaknuti u redu za prijestolje. 

Činjenica da Archie nije dobio titulu izazvala je kontroverze jer je Meghan u intervjuu, koji su ona i njezin muž imali s Oprom, rekla da je pokraden i da su članovi kraljevske obitelji strahovali koliko će biti tamna njegova koža kad se rodi. 

Kraljevski stručnjaci su kasnije objasnili da Markle ili laže ili nije upoznata s kompleksnim pravilom koji seže još od kralja Georgea V. iz 1917. 

Raspravlja se i o tome jesu li kraljica Elizabeta i ostali članovi kraljevske obitelji saznali za rođenje Meghanine i Harryjeve kćeri kada i ostatak svijeta.

Strani mediji pišu da je Elizabeta znala da će dijete dobiti ime po njoj jer joj je rekao unuk, no za dolazak praunučice je navodno doznala kad i svi ostali, dva dana od poroda kada su Markle i princ pustili službeno priopćenje. Naime, Lilibeth je rođena u petak, a vijest je puštena u nedjelju. 

Iz kraljevske obitelji su istaknuli da ne žele to komentirati kao ni jesu li se supružnici savjetovali s kraljicom oko imena kćeri. Malenoj su dali ime po kraljici Elizabeti, odnosno njezinom nadimku Lilibet, a počast su odali i Harryjevoj pokojnoj majci princezi Diani.

Oko rođenja unučice se oglasio i Thomas Markle, Meghanin otac s kojim ona nije u dobrim odnosima. "Jako me veseli da je moja kći rodila moju novu unučicu, šaljem im svu svoju ljubav i želim im sve najbolje", rekao je za The Sun

Odnos Thomasa s njegovom kćeri i zetom Harryjem je uništen 2018. kad je on uoči njhovog vjenčanja prodao fotografije medijima, a otkrio je i detalje njenog pisma njemu. Tvrdi da se supružnicima ispričao mnogo puta, no oni ne žele pričati s njim. 

Kraljevski stručnjaci sumnjaju i da će upoznati Lilibet jer nije još ni Archieja, a nedavno je proslavio drugi rođendan. 

1/2 >> Pogledaj i ovo +0 inMagazin Mia Negovetić odrasla je i zaljubila se: Prvi put se u javnosti pojavila s dečkom koji joj je velika podrška!

1/3 >> Pogledaj i ovo +0 Celebrity Procurilo kako je Bill Gates uspješno skrivao svoje afere i tko mu je pomagao u tome, a imao je zaista zanimljivu taktiku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS