Promijenila joj život

Životna bitka domaće zvijezde: Podvrgnula se dvostrukoj mastektomiji

showbuzz DNEVNIK.hr

Teška bitka s karcinomom dojke iz temelja je promijenila život TV voditeljice.

Josipa Pavičić nastavila je borbu s bolesti koja joj je promijenila život iz temelja. Kako piše Story, 37-godišnja se voditeljica ovih dana na zagrebačkom Institutu za tumore podvrgnula supkutanoj mastektomiji tj. odstranjivanju dojki s poštedom bradavica i kože. Do toga je doveo genetički test koji je pokazao da slavna voditeljica ima mutirajuće gene, tj. visok rizik od ponovnog oboljenja od raka dojke.

Zahtjevnu operaciju obavio je vrhunski tim liječnika na čelu s dr. sc. Andrejem Rothom, a njezini prijatelji tvrde da operaciju nije obavila u Italiji gdje živi sa suprugom već u Zagrebu u Institutu za tumore jer ima veliko povjerenje u naše liječnike.

Životna bitka Josipe Pavičić počela je kada je prošlog ljeta tijekom samopregleda pronašla kvržicu. Odmah nakon dijagnoze obavila je prvu, potom i drugu operaciju. Teška dijagnoza ju je, kao i svaku drugu ženu, rastužila, no uskoro je shvatila da od suza i pitanja 'zašto baš ja' - pomoći nema.

'Meni su u lipnju dijagnosticirali karcinom dojke. Pronašla sam kvržicu. reagirala sam odmah i to je zapravo najvažnije', rekla je Josipa.

Bitka s karcinomom naučila ju je da treba misliti na sebe i prepoznati što je važno u životu. U svemu joj je pomogao i autogeni trening.

'Kad sam i sama prošla taj dio i kad sam se suočila s tim onda u mojoj glavi onda taj karcinom nije više ništa tako strašno tako da ga na neki način gledam kao i neki poklon. Kada meni moje tijelo kaže: 'Ej Josipa, neke stvari treba promijeniti', objašnjava.

Karcinom se ne događa drugima, upozorava, i nitko nije imun na njega.

'Danas imam svijest o prolaznosti života te vidim koliko puno toga hoću, a koliko malo vremena imam. Ja sam danas sretna i kad nisam dobro. Ustvari, naučila sam kako imam samo sebe, i to je najveća istina. Volim biti u svojoj tišini gdje caruje mir, dubok i prostran i toliko mi je malo toga važno od materijalnih stvari fizičkog svijeta o kojima sam gotovo 37 godina razmišljala', rekla je Josipa.

'Iskustvo s karcinomom u meni je pokrenulo lavinu suosjećanja, empatije, želju za pomaganjem drugima te golemu zahvalnost za svaki novi dan. Zahvalna sam na tom iskustvu jer sam otkrila svoju hrabrost i snagu, spoznala koliko sam voljena te koliko nježno i spontano i sama umijem voljeti', dodala je majka dvojice sinova, 14-godišnjeg Vite kojeg je dobila s novinarom Markom Cigojem i 4-godišnjg Rocca kojeg ima s Nicom Berardinijem.

Sreća u nesreći je što se u posljednje vrijeme sve više otkrivaju mali tumori. A upravo zato bilo bi zaista dobro nabaviti skupocjeni uređaj za jednokratno zračenje, koji još ne postoji u Hrvatskoj. Pomoću njega zračenje se primjenjuje tijekom operacije.

Ako je u obitelji više članova imalo rak dojke, preporučuje se napraviti genetsko testiranje. U slučaju da se utvrdi mutacija, možete, poput Angeline Jolie, odstraniti dojke.
Josipa se danas smatra zdravom ženom.

Dakle, pregledajte se i ne čekajte ako sumnjate da nešto nije u redu. Svaki trenutak je važan.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS