''obećala sam sebi...''

Pogledajte što je Marija Benjak napravila kad je napustila MasterChef: ''Meni to ima značenje koje mi je promijenilo život''

Marija Benjak, MasterChef - 10 Nova TV 1/13 >> Pogledaj i ovo +2 Galerija

U posljednjoj epizodi "Masterchefa" ispala je Marija Benjak, koja je istovremeno osjećala tugu, sreću i ponos nakon svega što je doživjela, a za naš portal prokomentirala je svoje putovanje.

Kulinarski show "Masterchef" nastavlja dalje s uzbudljivim natjecanjem, a gledatelji su se nakon posljednje epizode oprostili od Marije Benjak.

"Kada sam ispala iz 'Masterchefa', osjećala sam se pomalo tužno, ali istovremeno i sretno i ponosno", izjavila je Marija, koja je otkrila što je pošlo po zlu u izazovu: "U kulinarskom izazovu je, mislim, pošlo po krivu to što ja nisam mogla toliko trčati zbog zdravstvenih razloga i često sam ostajala bez bitnih kuhinjskih pomagala."

O našem žiriju i preostalim natjecateljima Marija je imala samo lijepe riječi.

"O članovima žirija imam samo riječi hvale, ne znam koji mi je draži. Sva trojica kao prvo velike ljudine i vrhunski šefovi", poručila je Marija. Otkrila je i tko je sve bio uz nju: "Kako sam bila kratko u showu, koliko mogu reći, najviše su bili uz mene Iva, Sanja, Anamarija, Petar, Sead - duša od čovjeka, pa onda Gano, Hrvoje, Zara moja kraljica, pa Sergio i Tin, divan mladi dečko. Na kraju krajeva, svi smo ondje bili kao prijatelji. Vidjeti ćemo kako će se to dalje nastaviti. Kako god izgledalo prikazano, moja Doris isto je bila uvijek tu za mene."

Međutim, odgovor na pitanje koga vidi kao pobjednika je težak. 

"Na prvu sam mislila definitivno Doris. Onda u vili 'MasterChefa' gledam Elvu kako kuha i mislim si - ona će pobijediti. Pa dođe drugi dan kad slušam Tina, koji ima jedva 19 godina i toliko znanja, pa opet Anamarija, Petar i svi redom puni znanja. Onda više ne znam ništa. U svakom slučaju, voljela bih da pobijedi netko mlađi, tko ima ambicije za dalje", poručila je Marija, koja je u "Masterchef" ušla kao umirovljenica, a prije toga je bila zaposlena kao spremačica.

Otkrila je i što ju je nagnalo na prijavu: "Na ideju da se prijavim došla sam najprije jer volim kuhati, a s druge strane uvijek sam se divila prijašnjim kandidatima koliko imaju ljubavi i znanja u kuhinji. Kad već nisam imala prilike kao mlada, pomislila sam zašto ne probati."

Marija je još od rane mladosti gajila ljubav prema kuhanju, a dvije osobe bile su joj uzor: "Uvijek sam pratila i gledala kako kuha moja mama, nažalost pokojna, pa onda postala snaha i isto tako uvijek pratila. No situacija je bila takva da se trebalo na polju puno raditi i onda nisam do kuhinje mogla ni doći. Kad sam imala 25 godina, umrla mi je, nažalost, svekrva od koje sam puno naučila, tako da sam preko noći morala postati i gazdarica i kuharica. E, onda sam počela s ozbiljnijim kuhanjem, pitala sam sve žive oko sebe kako se što radi. I dosta sam hodala pomagati u svatove, kako su svatovi prije bili kod kuće. Tako sam puno naučila, prvi kolač koji sam ispekla bio je čupavac. Nakon toga sam sve više počela peći kolače, što, nažalost, u 'Masterchefu' nisam imala prilike pokazati. Jedna moja velika ljubav je upravo pečenje kolača."

Kakvo je bilo njezino odrastanje, čega se najviše sjeća?

"Ja sam odrasla u velikoj obitelji i moje je odrastanje bilo i lijepo, a puno se i radilo. Jesti je bilo uvijek jer smo imali svega doma, između ostalog i krave, pa bi bilo i mlijeka i sira. Svinje i kokice smo hranili, tako da je bilo i jaja i mesa. Žito sijali, pa je bilo i domaćeg brašna", prisjeća se Marija.

"I tako uz sve to što se puno radilo, bilo nam je lijepo. Više smo se svi družili, kad je trebalo, bilo je cijelo selo tu da si međusobno pomažemo, dok toga danas nema. Sad se nekako svi manje druže, a za pomoć su tu samo oni koji su ti najbliži i tko ti je stvarno pravi prijatelj."

Majka triju kćeri i baka šestero unučadi voli kuhati svojoj obitelji. A što im je najdraže?

"Mojim kćerima i unucima, a moram napomenuti da imam i tri zeta, fino je sve što majka Marija pripremi, odnosno babica, kako me zovu kćeri i unuci, tako da je to teško odgovoriti. Jesti vole sve, a pogotovo kolače - međimursku gibanicu, raspucance, štrukle, pitu od jogurta, panakotu. Ma potrajalo bi da sve nabrajam", odgovorila je Marija, koja se nakon ispadanja odlučila na odvažan pothvat. 

Naime, Marija se u svojoj posljednjoj epizodi pojavila s ''tetovažom'' koju je nacrtala flomasterom, a kad je izišla iz showa, odlučila se za onu pravu - krunu s datumom.

"Obećala sam samoj sebi ako prođem audiciju da ću staviti tetovažu, a onda sam upala u top 23. Tetovaža ima veliko značenje koje je meni recimo promijenilo život. Znaju to ponajprije Hrvoje, Gano, Sanja i Anamaria. Neka tako i ostane", zaključila je Marija. 

Masterchef gledajte svakog radnog dana u 22:25 na programu Nove TV.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Prva dama Hrvatske ukrala pažnju odijelom u boji koju obožavaju pripadnice kraljevskih obitelji

1/33 >> Pogledaj i ovo +29 Celebrity Zadnje pojavljivanje Meghan Markle nije sjelo staroj poznanici: "Nije bila dugo tamo"

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS