Konačna presuda

Harvey Weinstein proglašen krivim za seksualno zlostavljanje i osuđen na 23 godine zatvora!

Harvey Weinstein i Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) afp 1/4 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Harvey Weinstein osuđen je na dugogodišnju na zatvorsku kaznu i odmah ide u zatvor.

Američki filmski producent Harvey Weinstein osuđen je na 23 godine zatvora zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, javlja BBC

67-godišnji Weinstein na sudu u New Yorku pojavio se u invalidskim kolicima zbog navodnog narušenog zdravlja, a njegovi odvjetnici uložili su žalbu na odluku suda, potkrepljujući ju navodom da bi s obzirom na njegovo stanje i kazna od pet godina za njega mogla biti doživotna,  a on sam tvrdi da nije kriv. Unatoč tome, sa suda će ga odmah prevesti u zatvor.

Njegov glasnogovornik Juda Englemayer prije samo nekoliko dana izjavio je za CNN kako je Harvey pao je i ozlijedio se u zatvoru Rikers Island. 

"Harvey je rekao da osjeća mučninu i smatra da ima potres mozga. Liječnici nisu donijeli službenu dijagnozu", izjavio je Englemayer i dodao kako je bivši producent prije pada osjećao vrtoglavicu.

Nekad cijenjenog holivudskog producenta ranije ovog mjeseca proglasili su i krivim na suđenju za silovanje i seksualno napastovanje nekoliko žena. Porota na sudu u New Yorku odlučila je da je kriv, a o njegovoj sudbini raspravljali su više od 26 sati. U poroti je sjedilo sedam muškaraca i pet žena.

Odmah nakon presude završio je u bolnici zbog bolova u prsima, a čelnici zatvora u koji su ga smjestili boje se kako bi si bivši producent mogao nauditi.

Aktualna presuda odnosi se na silovanja za koja su ga optužile dvije žene koje tvrde da ih je napastovao 2013. godine. Zatvorska kazna od ukupno 25 godina bila je maksimalna koju je mogao dobiti..

Podsjetimo, od 2017. godine čak više od 80 žena optužilo je Weinsteina za seksualna nedjela, što je pokrenulo pokret #MeToo u kojemu žene iznose javne optužbe protiv moćnih ljudi u poslovnom svijetu te svijetu zabave i politike.

Weinstein, koji je izmijenio neovisnu filmsku industriju kritički hvaljenim filmovima poput "Engleskog pacijenta" i "Zaljubljenog Shakespearea", osporavao je optužbe i govorio da su seksualni susreti bili s pristankom.

1/2 >> Pogledaj i ovo +0 Celebrity Ne odustaje od tvrdnje da je slavni glumac silovao njegova tragično preminulog prijatelja: ''To nije bilo jednom''

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS