"Takvo je vrijeme..."

Haris Džinović progovorio o Melini nakon imovinskog ročišta pa otkrio hoće li se ponovo ženiti: "Totalno je bezveze..."

In Magazin: Haris Džinović - 4 In Magazin 1/34 >> Pogledaj i ovo +23 Galerija

Haris Džinović poslije današnjeg imanovinskog ročišta progovorio je o razvodu s Melinom, ali je otkrio i je li ponovo zaljubljen.

Pjevač Haris Džinović danas je imao zakazano ročište s bivšom suprugom Melinom oko podjele imovine, a za Blic se osvrnuo na razod, no sudski postupak nije želio komentirati. 

"Na tu temu ne odgovaram ništa. Ovo je jedno procesno ročište povodom razvoda braka. Razveo se Ben Aflek dva puta, što ne bih ja", rekao je za Blic pa otkrio bi li se htio ponovo oženiti.

"Ne vjerujem da ću. Ne znam zašto bih. Razvodi pljušte sa svih strana. Totalno je bezveze, sve to može biti lagano. Takvo je vrijeme, tako ljudi žele... Ali ne kopam po tuđim stvarima, i svoje stavljam pod prljav veš".

Priznao je i je li možda trenutno zaljubljen.

"Ne. Kako ću biti zaljubljen? Što bi bio zaljubljen? Ma, kakvi. Taman posla da se ja u ovim godinama zaljubljujem", rekao je Haris.

Kako su pisali srpski mediji, Haris je s Melinom podigao ogroman zajednički kredit za vilu na Senjaku u kojoj su zajedno živjeli, a u kojoj pjevač i dalje živi s djecom, dok se Melina preselila na drugu lokaciju.

Kako je objasnio odvjetnik, imovina stečena u braku smatra se zajedničkom imovinom koja se dijeli u zavisnosti od doprinosa supružnika.

"Stjcanje bilo koje imovine u braku smatra se zajedničkom imovinom, ali ne s opredijeljenim udjelima, što znači da se imovina dijeli jednako doprinosu koji je supružnik, odnosno koji su supružnici imali u stjecanju imovine. Naravno, supruga, odnosno majka, ima poseban doprinos u stjecanju te imovine iz razloga što samo odgajanje i čuvanje djece i kućni poslovi, što uključuje kuhanje, peglanje, čišćenje i sve ostalo što čini poslove majke i vrsne domaćice, predstavlja poseban doprinos koji može, kada se obračunava u brojkama i u samom startu iznositi oko nekih 15-20 posto" , rekao je odvjetnik i dodao:

"Vezano za nekretnine koje su stečene u braku također važi rečeno – tko, koliko, kada, i od čega je kupio nekretnine i u kojem obimu", zaključio je.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS