tužne vijesti

Poznati glumac i komičar preminuo u 70. godini od posljedica raka, za svoj rad dobio je brojne nagrade

showbuzz DNEVNIK.hr

Francuski glumac i scenarist Jean-Pierre Bacri preminuo je u ponedjeljak u 70. godini, a tamošnji mediji javljaju kako se borio s rakom.

Francuski glumac i scenarist Jean-Pierre Bacri preminuo je u ponedjeljak u 70. godini, potvrdila je njegova agencija u Parizu.

Bacri je bio jedan od najpoznatijih komičara u Francuskoj, a glumio je u filmovima poput „Ista stara pjesma“, „C'est La Vie“, „Podzemna željeznica“, "Tražeći Hortenziju“ ili „Pogledaj me!“ za koji je i napisao scenarij. Mediji pišu kako je Bacri imao rak.

Francuski filmaš je za svoj rad nekoliko puta primio nagradu Cesar. Rođen je 1951. u Bou Ismailu u Alžiru. Početkom šezdesetih s obitelji je emigrirao u Cannes zbog Alžirskog rata. Na kraju se preselio u Pariz gdje je pohađao poznatu glumačku školu Cours Simon.

Tada je počeo pisati svoje prve scenarije. Više je puta surađivao s glumicom i redateljicom Agnes Jaoui, a 1979. je uz Alaina Delona glumio u filmu „Liječnik“.

Nedavno je glumio u filmu „Obiteljska fotografija“ s Vanessom Paradis.

(Hina)

1/1 >> Pogledaj i ovo +0 Celebrity Zbog urnebesnog videa koji je objavio Nižetiću se javilo pola naše estrade, on je prošao dobro, brine ga samo jedno!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS