GUBITAK LEGENDARNOG GLUMCA

Francuska se oprašta od Alaina Delona, brojni obožavatelji ispred njegove kuće ostavljaju cvijeće

Alain Delon Profimedia 1/30 >> Pogledaj i ovo +19 Galerija

Od glumca se opraštaju brojna poznata lica popod Emmanuela Macrona, ali i obožavatelji njegova lika i djela.

Francuska se oprašta od jedne od svojih najvećih filmskih zvijezda Alaina Delona, koji je umro u noći na nedjelju u dobi od 88 godina. Nije planirano nacionalno odavanje počasti jer je Delon jasno dao do znanja da ga ne želi. Rekao je da želi biti pokopan u blizini svojih pasa na svom posjedu u Douchyju u središnjoj Francuskoj, gdje je i umro.

Već se bio počeo raspitivati kod ​​tamošnjih vlasti za tu mogućnost, rekao je za AFP Christophe Hurault, potprefekt Loireta. Prefektura je "dala svoju načelnu suglasnost".

Uz ogradu njegova imanja obožavatelji su ostavljali cvijeće.

Njegovo troje djece, Anthony, Anouchka i Alain-Fabien, koji su se mjesecima žestoko svađali oko njegova liječenja, bili su složni u nedjelju kada su objavili očevu smrt.

Sada moraju organizirati sprovod filmske ikone i odlučiti hoće li ga ograničiti na užu obitelj ili ga proširiti.

Delon je, naravno, dominirao naslovnicama francuskih novina u ponedjeljak, a mnoge od njih objavile su portrete glumca u najboljim godinama na cijelim stranicama.

Njegove izvedbe u nekim od najvećih filmova 60-ih i 70-ih godina bile su naširoko hvaljene, a njegovu karizmu na ekranu nemoguće je zanemariti.

Bio je jedna od posljednjih živućih legendi zlatne ere francuske kinematografije 1960-ih.

Brigitte Bardot (89) rekla je za AFP da Delon "ostavlja golemu prazninu koju ništa, nitko, ne može ispuniti".

Francuski predsjednik Emmanuel Macron nazvao ga je "francuskim spomenikom koji je igrao legendarne uloge".

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Celebrity Dok su svi gledali u isklesani torzo turskog zavodnika, drugima je poglede privukla zgodna misteriozna brineta

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Slavna Kosovljanka rasplamsala je maštu pratitelja u čipkastom donjem rublju, slaba je točka muškarcima diljem svijeta!

Povezana vijest Celebrity Delon je pri posjetu svom liječniku početkom godine rekao da više nema volje za životom: ''Moral glumca bio je nizak''

Povezana vijest Celebrity Alain Delon posljednjih je godina bio jako bolestan, a zbog njegovog stanja došlo je do raskola među djecom

Povezana vijest Zanimljivosti Bivši seks-simbol i čovjek s licem anđela nikad se nije uspio skrasiti, a za sve krivi traumu iz djetinjstva: "Imao sam samo četiri godine kada..."

Povezana vijest Celebrity Umro je legendarni glumac Alain Delon, tužnu vijest potvrdila je njegova obitelj

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS