Znate li tko je ovo?

Ona je najbogatija žena na svijetu, a za nju vjerojatno nikad niste ni čuli! Nasljednica je kozmetičkog giganta i donedavno je živjela u sjeni

Françoise Bettencourt Meyers - 1 Profimedia 1/25 >> Pogledaj i ovo +14 Galerija

Françoise Bettencourt Meyers najbogatija je žena na svijetu, nasljednica je ogromnog kozmetičkog brenda, a ovo je njena priča.

Françoise Bettencourt Meyers najbogatija je žena na svijetu, a priča o njenom bogatstvu ispričana je u dokumentarnoj seriji ''The Billionare''.

Iako njeno ime mnogi ni ne znaju, u svijetu milijardera itekako je poznata, a ovo je njena priča.

Françoise Bettencourt Meyers je francuska poslovna žena, filantrop, spisateljica i ono najvažnije, nasljednica. Rođena je 1953. godine u gradu Neuilly-sur-Seine u Francuskoj kao jedino dijete Liliane Bettencourt i političara Andrea Bettencourta.

Lilianin otac, Françoisein djed, Eugene Schuellerr, osnovao je danas svjetski priznatu kozmetičku kompaniju L'Oreal 1909. godine, nekoliko godina nakon što je studirao kemiju i iskoristio svoje vještine da razvije formulu za bojanje kose koja se brzo pokazala popularnom.

S majkom Liliane nikad nije imala puno zajedničkih interesa pa je kćeri čak zamjerala da živi previše skromno, daleko od očiju javnosti.

Njena majka u trenutku svoje smrti u 96. godini vrijedila je 44 milijarde eura, a nakon njene smrti, vrijednost L'Oreala znatno je porasla pa je tako od prosinca 2023. Françoise ta koja trenutno vrijedi 89 milijardi dolara. S tim iznosom trenutno je 15. najbogatija osoba na planeti.

Iako je Françoise bila jedina Lilianeina kći, zanimljivo je da je u svojoj ostavštini Liliane ostavila i još jednu osobu – svog fotografa. S njim je kći vodila pravnu bitku jer je njenu majku godinama iskorištavao za ogromne svote novaca, a više o tome pročitajte OVDJE.

Što se tiče njenog ljubavnog života, Françoise je od 1984. godine u braku sa Jean-Pierreom Meyersom, izvršnim direktorom kompanije L'Oreal i unukom rabina ubijenog u Auschwitzu. Zbog suđenja njenom djedu koji je surađivao s nacistima njen je brak u početku bio pun osuda.

Françoise je zbog supruga čak promijenila i vjeru te prešla u judaizam, a djecu, Jeana-Victora i Nicolasa, ona i suprug su odgajali kao Jevreje.

Akterica naše priče imala je i važnu ulogu u događaju koji je šokirao svijet prije pet godina. Kad je francuska katedrala Notre Dame pretrpjela požar 2019. godine, ona je, preko L'Oreala i fondacije Bettencourt Schueller, obećala 200 milijuna eura, piše Cosmopolitan.

Povezana vijest Celebrity Nova snimka princa Williama nasmijat će vas do suza, evo što je napravio: ''Legenda, bit će sjajan kralj!''

Povezana vijest Celebrity Jedna od naših najljepših sportašica pohvalila se radosnim vijestima: ''Bolje ikad nego nikad!''

Povezana vijest Celebrity Jelena Rozga u sve kraćim haljinicama lako plijeni poglede, iz godine u godinu još je zgodnija!

1/32 >> Pogledaj i ovo +28 Celebrity Razvodi se sin Roda Stewarta! S novom ljubavnicom već je uhvaćen u prisnim trenucima, a ona je prije ljubila poznatog ženskara

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Maja Šuput u tigrastom badiću pokazala isklesani trbuh, izgleda kao nacrtana: ''Top!''

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS