Hrana za emocije

Ovo je kuhinja koja ne služi repete!

showbuzz DNEVNIK.hr

Odlike Dinove kuhinje su jednostavnost, priprema svježih i što raznovrsnijih namirnica na suvremeni način te hrana koja izaziva emocije.

Dino Galvagno, poznati je hrvatski chef kojeg je televizijska publika upoznala u drugoj sezoni MasterChefa. Dino se školovao u Njemačkoj gdje je radio u brojnim renomiranim restoranima, a potom i u visokoj gastronomiji u Toskani. Odlike Dinove kuhinje su jednostavnost, priprema svježih i što raznovrsnijih namirnica na suvremeni način te hrana koja izaziva emocije. Njeguje tradicionalnu, osuvremenjenu hrvatsku, lokalnu priču.

Prvi restoran ''Prasac'' otvorio je 2008., a nakon njega uslijedilo je i otvaranje restorana ''5/4'' u Zagrebu. Kada nije u kuhinji, poznati chef najradije boravi u prirodi. Kao kuhar Dino uvijek teži usavršavanju, a ističe kako je postizanje savršenstva usko povezano s ravnotežom, kako onom unutar sebe, tako i s prirodom koja ga okružuje.

Borba kuhačama do posljednjeg jela: Kuhari amateri pod budnim okom žirija MasterChefa

1. Prošle su dvije godine od zadnjeg 'MasterChefa'. Što očekujete od treće, za vas druge sezone, kakve kandidate priželjkujete?

Očekujem da natjecatelji budu još ambiciozniji, bolji, da raspolažu s još boljim kuharskim vještinama, a mogu reći da već sada uvidom u top 50 natjecatelja koji ulaze u show, da će treća sezona biti još napetija i zanimljivija.

2. Poslije showa zaposlili ste Nikolu Lesara Jeste li ostali u kontaktu s njim, pratite li njihov rad i kako ste zadovoljni razvojem njihove kulinarske karijere?

S Lesarom sam u kontaktu, on je na Tajlandu, dopisujemo se i pratim njegova dostignuća. Jako mi je drago da je nakon MasterChefa ostao u kuharstvu, dogurao je i do pozicije chefa, i da se i dalje razvija i uživa u tome.

3. Mnogi su vam zamjerili oštrinu i strogoću u drugoj sezoni. Hoćete li ostati isti?

Moju kritičnost i kritiziranje ne bi trebalo doživljavati kao nešto negativno, ona je tu u svrhu napretka. Ukazati nekome na njegove pogreške je put ka napredovanju, a tome i sam osobno težim. I sam učim i sretan sam kad mi netko ukaže na stvari koje mogu raditi i bolje. Svaka moja kritika je uvijek bila konstruktivna i onaj tko zna to prepoznati, cijeniti i primijeniti, imat će i koristi od toga. Sretan sam kada mogu pohvaliti, a nadam se da ću u ovoj, trećoj sezoni imati i više prilike za to.

4. Osim u restoranu Prasac i Peta četvrtina, što ste sve radili u ove dvije godine otkad je završio drugi 'MasterChef'?

Putovao sam, radio na sebi, istraživao nove namirnice i kuharske tehnike, družio se i surađivao s brojnim malim proizvođačima, ribarima, školjkarima, sakupljačima bilja, uzgajivačima .... Bilo je tu i putovanja, bavljenja sportom. Važna mi je ta sinergija s prirodom, te nastojim što više slobodnog vremena provoditi aktivno u prirodi.

5. Pratite li privatno kulinarske showove, ako da, koje i zašto?

Osobno ne pratim kulinarske emisije jer sam najčešće u to vrijeme i sam u kuhinji, no mogu razumjeti veliki interes ljudi koji ih rado prate. I sama kuharska struka je u lošem stanju,a ovakvi showovi pomažu da ljudi upoznaju kuharstvo, da uđu u struku i da se trude i napreduju. Show može biti dobar motivator kod mladih ljudi, a nama kao turističkoj zemlji su potrebni kvalitetni i vrijedni ljudi koji će raditi u gastronomiji, ugostiteljstvu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS