uzvratio udarac

"TO JE ZA PSIHIJATRA!" Balkanski rat nekad bliskih suradnika

showbuzz DNEVNIK.hr

Nekada su bili najbliži suradnici, a danas glumačka legenda za Kusturicu nema lijepih riječi.

Legendarni jugoslavenski glumac Boro Stjepanović, autor čuvene "Audicije", u velikom intervjuu za bosanske medije progovorio je o redatelju Emiru Kusturici. Njihovo poznanstvo seže još iz davnih dana kada je Stjepanović bio profesor i dekan na Akademiji scenskih umjetnosti, dok je njegov asistent bio Kusturica.

Kontroverzni redatelj nedavno je privukao pažnju javnosti govorom u kojem je naglasio da želi ''malu atomsku bombicu samo da je drži u džepu”, i tako upozorio sve one koji nastoje dovesti u pitanje opstanak Republike Srpske.

"Mislim da ja ne mogu napraviti tu dijagnozu, može samo psihijatar ako je pošten. Pod uslovom da taj psihijatar ne bude Karadžić. To je za psihijatra, dalje nemam ništa da dodam", kazao je Stjepanović razočaran riječima i djelima svog nekadašnjeg najbližeg suradnika.

"Strašno, neki dan ga gledam, slušam kako petlja o vjeri i o Bogu, o slavljenju Božića, to su besmislice, to su baljezgarije, to su budalaštine, kako je Bog najveća ideja koju je čovjek smislio i zato on mora vjerovati u tu ideju. Pa zašto onda vjeruješ u Pravoslavlje? To je samo jedan rep u dlaci, dlaka za dlaku, što kaže narod. Što znači krstiti se ovako ili onako, slaviti Svetog Savu ili ne znam koga, to je prepisano, kao što je Stari zavjet ili Knjiga postanja prepisana od Sumera, Babilonaca... Zašto bih ja sada vjerovao u to?! Isto kao da ja sada vjerujem da na nebu postoji neki Hamlet koji je Bog osvete. To je literatura, to je mašta, to je budalaština. Ja ne kažem da to nije velika istina i velika ideja, jest, da postoji nešto iznad nas, u nama svima, što nas je stvorilo, ali to nipošto nije ovaj Bog. Taj čovjek sa sijedom bradom koji sjedi na oblaku i ispija kavu, kako gledamo u reklami, a pored njega Sveti Petar s ključevima, dajte molim vas. Sad on pokušava da opravda sebe pored Badnjaka i nekog založenog kamina, da opravda svoje bogatstvo koje je stekao pričajući o socijalnoj pravdi i jednakosti", dodao je Stjepanović u intervjuu za Klix.ba.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS