"Divno je biti ovdje"

Bono Vox stigao na Sarajevo Film Festival, dolazak u grad s kojim ga povezuje posebna veza nikako nije htio propustiti, evo kako je dočekan!

Bono Vox stigao je na 27. izdanje Sarajevo Film Festivala kao specijalan gost gdje ga je na crvenom tepihu dočekala i ekipa Dnevnik.hr-a.

Jedan od najpopularnijih glazbenika na svijetu i frontmen grupe U2, 61-godišnji Bono Vox stigao je na Sarajevo Film Festival, u dragi mu grad čiju je povijest i sam ispisao svojom glazbom.

Bono se na specijalnom crvenom tepihu pojavio u društvu svoje supruge Ali Hewson te redatelja Wima Wendersa, inače dobitnika ovogodišnjeg Počasnog Srca Sarajeva, a čiji se film "Hotel od milion dolara" prikazuje u restauriranoj verziji u Narodnom pozorištu.

"Divno je biti ovdje, čini se da je prošlo i puno i malo vremena od mog zadnjeg posjeta. Kao da postoje dva Sarajeva - stvarno i imaginarno. Ono jedno u kojem živiš i radiš, u kojem smo sada i ono koje nosimo sa sobom u svijet - to jedno mitsko Sarajevo. To mjesto zabave i magije koje je i dalje, za mene, glavni grad suživota. Ovo je divan grad i ovo je odličan festival. Mislim da je ovaj Festival gotovo kao vezivno tkivo između ta dva Sarajeva - on sjedinjuje vidljivo i nevidljivo u jednu sliku“ izjavio je Bono Vox u Narodnom pozorištu prije početka projekcije.

Bona i Sarajevo povezuje posebna veza, jer upravo je i on obilježio njegovu povijest i to velikim koncertom koji je 1997. godine održao sa svojom grupom U2 u ratom razrušenu gradu, točnije na stadionu Koševo pred nevjerojatnih 45 tisuća ljudi.

Uz to posvetio mu je pjesmu "Miss Sarajevo" koju je otpjevao u duetu s Lucianom Pavarottijem. Radi toga nosi titulu velikog prijatelja grada i vlasnik je počasne putovnice Bosne i Hercegovine, pa se njegov dolazak na ovogodišnji festival itekako cijeni i dočekan je s velikim uzbuđenjem.

Festival će trajati sve do 20. kolovoza, a na njemu će biti prikazano više od 250 filmova iz gotovo 60 zemalja svijeta.

1/10 >> Pogledaj i ovo +6 Preporuke Drugi dan Sarajevo Film Festivala obilježio bogat program, prikazano je gotovo 30 filmova!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS