Pretužno...

Lijepa glumica preminula zbog plastične operacije kojoj se podvrgnula, kirurg joj je u tijelo ubrizgao zabranjenu tvar

Silvina Luna Instagram 1/22 >> Pogledaj i ovo +11 Galerija

Silvini Luni kirurg je 2011. godine u tijelo ubrizgao zabranjenu supstancu, što je dovelo do zdravstvenih komplikacija, a zatim i njezine prerane smrti.

Argentinska glumica Silvina Luna preminula je u dobi od 43 godine od komplikacija koje su nastale nakon estetskog zahvata brazilskog podizanja stražnjice.

Luna se tom zahvatu povrgnula 2011. godine, a preminula je od zatajenja bubrega prošli četvrtak.

Njezin brat Ezequiel Luna dao je odobrenje liječnicima da je skinu s aparata koji su je održavali na životu, nakon što je u bolnici provela 79 dana, prenosi Mirror.

Kako navode strani mediji, kirurg Anibal Lotocki ubrizgao joj je polimetakrilat, supstancu koju je argentinska Nacionalna uprava za lijekove, hranu i medicinsku tehnologiju zabranila.

Isti kirurg je 2021. optužen zbog smrti TV voditelja i modnog stručnjaka Mariana Caprarola, koji je preminuo od komplikacija zbog iste operacije.

U veljači 2022. doktor Lotocki osuđen je na četiri godine zatvora zbog tužbe nesavjesnog liječenja koju su pokrenule upravo Silvina i još tri žene. Sud mu je u srpnju izrekao petogodišnju zabranu obavljanja liječničke djelatnosti, no Lotocki je još uvijek na slobodi dok Nacionalno kazneno žalbeno vijeće preispituje njegovu kaznu.

Polimetilmetakrilat je prozirna, kruta plastična tvar koju proizvođači koriste kao zamjenu za staklo u dijelovima vozila, lećama, pločama i prozorima.

Glumica je prvi put zatražila liječničku pomoć 2015. godine, kada se liječila od bubrežnih kamenaca. Tada joj je dijagnosticirano zatajenje bubrega i hiperkalcijemija zbog čega je morala ići na tjedne dijalize.

Godinu dana kasnije liječnik Critsitan Perez joj je u Mamiju izvadio opasnu supstancu iz stražnjice.

Silvina je čekala novi bubreg, no stanje joj se naglo pogoršaalo 13. lipnja ove godine, kada je primljena u bolnicu, a dva dana prije smrti stavljena je na respirator.

Osim glumom, Silvina se uspješno bavila i manekenstvom.

1/21 >> Pogledaj i ovo +17 Celebrity Ova Dubrovkinja ušla je u kontroverzni srpski reality, progovorila je i o suprugovoj aferi s poznatom Srpkinjom: "Prevario me poslije tri godine braka"

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Celebrity Nives bez trunke šminke i u badiću pokazala stvarnu sebe: "I borice, i madeži, kapilare i dlačice iz nosa"

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS