Tragičan kraj

Obožavao je Hrvatsku: Prisjetite se što je Anthony Bourdain rekao kad je prvi put posjetio Lijepu Našu

Anthony Bourdain (Getty Images) 1/4 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Svijet je potresla vijest o smrti poznatog kuhara i putopisca Anthonyja Bourdaina. Anthony je prije nekoliko godina boravio u Hrvatskoj, snimajući emisiju o tradicionalnoj hrani. Evo kako ga se dojmila naša domovina.

Poznati kuhar i televizijski voditelj Anthony Bourdain pronađen je mrtav u hotelskoj sobi tijekom boravka u Francuskoj, gdje je snimao novu epizodu svoje emisije "Parts Unknown". CNN je njegovu smrt potvrdio te priopćio da radi o samoubojstvu.

Bourdain je prije nekoliko godina boravio u Hrvatskoj, gdje je snimio putopisno-kulinarski show "Anthony Bourdain: No Reservations", nagrađen Emmyjem. Tom je prilikom nahvalio hrvatska vina koje je opisao kao najbolja na svijetu, hranu, prvi je put snimio tartuf, plivao je s tunama i bio u lovu na fazane.

Anthony Bourdain (Getty Images)

Družio se s poznatim hrvatskim chefom Matom Jankovićem kojemu je Bourdain bio omiljeni kuhar. "Dopalo mu se sve u Hrvatskoj, ljudi koji rade s njim već osam godina rekli su mi da se rijetko zabavljao igdje kao što se zabavljao tu. Sva su mu vina bila dobra", ispričao je tom prilikom Mate.

1/7 >> Pogledaj i ovo +3 Celebrity Golema tuga: Pogledajte s kakvim su se porukama poznati oprostili od Anthonyja Bourdaina

Na cijelom putovanju hrvatskom obalom kuhar i putopisac koji je obišao već 120 zemalja nije imao ni jednu jedinu primjedbu

Koliko je Bourdain obožavao Hrvatsku, možda najbolje opisuje njegova slavna rečenica: "Ako još niste bili, vi ste je... idiot!"

"No reservations", TV emisiju na Discoveryju Anthonyja Bourdaina, pratilo je oko 120 milijuna ljudi.

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS