"Sve je u božjim rukama"

Ankica Dobrić o borbi s teškom bolesti: "Užasno sam se bojala, bila sam u lošem fizičkom stanju"

Ankica Dobrić (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL) 1/3 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Ankica Dobrić progovorila je o teškoj bolesti koja ju je zadesila. Glumica je prvi put otvoreno govorila o teškim danima.

Ankica Dobrić oboljela je od karcinoma dojke. Tužnu vijest javnost je saznala krajem prošlog proljeća, a nakon toga njezini su se prijatelji digli na noge kako bi glumici pomogli da čim prije pobijedi opaku bolest. Ankica se sada osjeća dobro, pa se vratila i poslu, no iza nje su dani koji su joj zadavali puno muke.

Ankica Dobrić (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL)

''Najteže mi je bilo kada su mi rekli da moram na kemoterapiju. Užasno sam se bojala. Teško sam je podnijela i bila sam u lošem fizičkom stanju. Tražila sam i pomoć psihologa'', kazala je Ankica za Gloriju, no nažalost pomoć psihologa dobila je kada su terapije već krenula, pa se tako glumica sama borila s opterećenjem koje ju je zadesilo.

Ankica Dobrić čak je pokušala s alternativnom medicinom. Išla je brojnim iscjeliteljima, a završila je čak i na terapiji pijavicama u Ljubljani. Zagrebački iscjelitelj Zoran Bračika također joj je pomagao, a njemu i dalje odlazi na tretmane. Danas svojim savjetima pomaže brojnim ženama koje su se našle u istoj situaciji. 

Ankica Dobrić i Tihana Harapin (FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL)

''Nisam htjela govoriti o bolesti, nisam željela da me se doživljava kao bolesnu osobu. Sretna sam ako svojim iskustvom mogu nekome pomoći. Treba prevladati strah, misliti pozitivno, vjerovati u sebe. Važan je onkolog, ali važno je i da potražite drugo mišljenje jer pogreške se događaju u svakom poslu'', kazala je glumica.

Ankica Dobrić (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL)

Hrabra glumica bila je u šoku kada je saznala vijest, priča kako joj se sledila krv kada je saznala dijagnozu, no puno joj je pomogla vjera.

''Vjernica sam, ali nisam išla redovito u crkvu. U ovakvim situacijama preispitujete Boga, vjeru, svoje propuste… Ni liječnici ne mogu znati kakav će biti ishod. Sve je u božjim rukama. Danas odem na misu i na duhovnu obnovu kod karizmatika Ivice Tollea i fra Smiljana Kožula te puno dublje doživljavam vjeru'', otkrila je Ankica Dobrić koja se nakon dvije godine stanke vratila svojem poslu.


 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS