Hladna i topla u isto vrijeme

Serija Dead Boy Detectives vraća nas u mladenačke dane i bezbrižno djetinjstvo kada smo razmišljali o čudnovatim bićima

Serija Dead Boy Detectives - 2 Serija Dead Boy Detectives - 2 Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Serija Dead Boy Detectives - 3 Serija Dead Boy Detectives - 2 +0 Serija Dead Boy Detectives - 1 Galerija

Protekli vikend sam uživala gledajući najnoviju Netflixovu seriju čiji su likovi temeljeni iz stripa koji je kreirao Neil Gaiman i Matt Wagner.

Serija Dead Boy Detectives vas vrati u mladenačke dane, ali na jedan nadnaravan način koji sigurno niste iskusili u stvarnom životu. Ima iznimno puno scenarista, kao i redatelja, ali glavni kreator serije je Steve Yockey.

Dead Boy Detectives vas u prvoj epizodi jednostavno zbuni. Niste sigurni tko su likovi koje gledamo, o čemu će se baš raditi u seriji, ali ima dovoljno intrigantnih detalja koji će vas natjerati da otvorenih očiju gledate dalje. Serija je na prvu zaista kreirana prvenstveno za teen populaciju koja će se apsolutno oduševiti, ali za nas malo starije je jednako zabavna. Vrati vas u bezbrižnije dane, imate osjećaj kao da rješavate slučajeve zajedno sa likovima, te jedva čekate novu epizodu kako bi otkrili novi zaplet.

Yockey je zajedno sa scenaristima i redateljima napravio ozbiljno dobar posao s Dead Boy Detectivesima što se tiče narativnog aspekta. Priča i likovi postaju sve jasniji i jasniji sa svakom epizodom, te su likovi dovoljno detaljno napisani kako bi se kao gledatelji izuzetno vezali za iste. Ono što me posebno dojmilo je činjenica da je kreativni tim uspio napraviti seriju koja je hladna, jeziva, i topla u isto vrijeme. Priča je poprilično jeziva, ali ono što čini seriju toplom su glumačke izvedbe, odlična scenografija i kostimografija, te način na koji se likovi vežu jedni sa drugima. Automatski kao gledatelji osjetite kao da je riječ o stvarnim osobama koje trebaju našu empatiju preko malih ekrana. Tempo serije je dinamičan, a svaka epizoda nudi pregršt novih mitskih mjesta, bića, te kreativnih zapleta koji su nužni za ovakav žanr. Osim što je zabavna, serija se bavi i globalnim tinejdžerskim problemima koji će dodatno privući svoju željenu publiku.

George Rexstrew utjelovljuje duha, detektiva Edwina Painea. Rexstrew će većini gledatelja biti netko koga prvi put gledaju, ali je potpuno oduševljenje. Svoj lik igra suptilno, dosljedno, i ono najvažnije, višeslojno. Njegov partner je Jayden Revri koji igra drugog duha detektiva pod imenom Charles. Kao i Rexstrew, Revri igra lik Charles odlično! Njegova glumačka igra je izrazito uvjerljiva, a kompleksnost lika ne prelazi u karikaturu, već iz epizode u epizodu nam otkriva tko je on zapravo. Njihova nenadana treća detektivka je Kassius Nelson koja igra vrckavu tinejdžerku Crystal. Mlada djevojka koju opsjeda demon, te koja nema svoje sjećanje, odličan je dodatak glavnom dvojcu. Nelson igra Crystal dosljedno, slojevito, te je njen lik jedan od onih koje zavolite odmah u startu. Ostatak glumačke ekipe je jednako dobar, te je kreativni tim zaista napravio odličan posao kada je u pitanju casting. Svaki lik ima svoju svrhu, osobnost, i važnost.

Dead Boy Detectives je sjajna teen serija koju trebate pogledati ukoliko volite nadnaravni žanr. Priča i likovi su sjajni, specijalni efekti su uvjerljivi, a svaka epizoda će vas opet i iznova vratiti u bezbrižno djetinjstvo kada smo razmišljali o čudnovatim bićima, duhovima, a neki možda i o vješticama koje jedu malu djecu. Bilo kako bilo, odlična i kvalitetna zabava za sve generacije!

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Debbie Harry - 14 Debbie Harry - 13 Debbie Harry - 12 Debbie Harry - 3 +11 Debbie Harry - 6 Nekad i sad Za platinastom plavušom nekad su uzdisali i muškarci i žene, a evo kako ona danas izgleda i što radi

1/36 >> Pogledaji ovu galeriju Penelope Cruz Penelope Cruz Penelope Cruz Penelope Cruz - 3 +31 Penelope Cruz - 4 Nekad i sad Jedna od najljepših žena proslavila je 50. rođendan, a u njezine stvarne godine teško je povjerovati: "To je ogromna i lijepa stvar"

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene