karte kupite već danas!

Furiosa: Još jedan epski spektakl koji će vas vizualno zadiviti, a priča o Furiosi raznježiti!

Furiosa Furiosa Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Furiosa Galerija

Prije par dana sam bila na najočekivanijoj pretpremijeri ove godine, ili se bar tako čini. Imala sam priliku pogledati priču nastanka Furiose, hrabre ratnice iz filma o Mad Maxu koji nas je oduševio 2015. godine. George Miller je napravio još jedan epski spektakl koji će vas vizualno zadiviti, a priča o Furiosi raznježiti.

Scenaristi filma su George Miller i Nick Lathouris, dok režiju naravno i u ovom nastavku sage potpisuje Miller. Njegov prepoznatljivi redateljski stil uočljiv je od samog početka Furiose, ali moram priznati da je ovaj nastavak meni bio duplo brutalniji nego Mad Max: Fury Road iz 2015. Prvo što trebam reći je da Furiosa nije kao niti jedan drugi Mad Max film.

Furiosa je ambiciozan film koji traje dva sata i 28 minuta, izgleda apsolutno perfektno, ali ima par falinki koje jednostavno ne možete zaobići tek tako. Narativno je priča podijeljena u pet dijelova što je odlična scenarističko redateljska odluka kako bi mogli da u dva i pol sata vidimo Furiosu od trenutka kada je djevojčica, pa do trenutka kada je mlada žena.

Ono što mi je bilo čudno u ovakvom narativu, jest činjenica da su Lathouris i Miller preskočili jedan bitan dio priče gdje Furiosa pobjegne kao djevojčica, vrati se kao dječak koji ne govori, te sve te promjene prođu nezapaženo što je malo vjerojatno obzirom na mjesto na kojem se nalazi. Takvu rupu u priči Miller nije trebao dozvoliti, ali ako je uspijete zaobići možete uživati u ostatku filma.

Također, za razliku od Fury Roada, Furiosa se bavi više pojedinačnim svjetovima nego cesti smrti i borbama na njoj što nije nužno loše, ali nam fali taj aspekt ludila koji imaju ostali filmovi u ovoj sagi. Miller nam daje jednu novu priču i novi narativ koji će iznenaditi fanove diljem svijeta, jer će veoma brzo skužiti da je Furiosa nešto sasvim drugo.

On nam daje priču djevojčice koju kidnapira Dementusova banda, koja gleda svakojake grozote, te na taj način jasno uspostavlja svijet koji ju je oblikovao u ratnicu kakva jeste danas. Osobno mislim da mi je brutalniji ovaj film od Fury Roada jer gledamo veoma mladu glumicu koja prolazi kroz hororične stvari, te iako znamo da gledamo fikciju nije nam svejedno. Onu pravu brutalnost Mad Maxa u Furiosi vidimo u par trenutaka gdje su scene borbi na otvorenoj cesti izrežirane odlično, brzo, te sa mnoštvom eksplozija. Ono što mislim da je također moglo biti za jednu razinu bolje, jesu odnosi među likovima koji se pojave odjednom, te skončaju odjednom, a najbolji primjer je lik Furiose i Jacka gdje samo u jednom sceni vidimo da su se odjedanput zbližili, dok već u drugoj sceni tog odnosa nema.

Iako znamo da Furiosu igra sjajna Anya Taylor-Joy, moram spomenuti i mladu glumicu Alylu Browne koja utjelovljuje Furiosu kao djevojčicu. Browne je odlična u ulozi, dosljedna, sigurna, te daje savršenu podlogu za Taylor-Joy. Anya Taylor-Joy igra Furiosu od trenutka kada je već dobila malo samopouzdanja, te ju igra zaista fantastično. Njezino neobično lice, velike plave oči, kao i umirujući glas, čine da se kao gledatelji u potpunosti fokusirate na nju kada uđe u kadar. Vojskovođu Dementusa igra uvijek simpatični Chris Hemsworth, ali u ovom filmu mislim da nije bilo mjesta za njega. Hemsworth svoj lik igra neuvjerljivo, te više fizički nalikuje Thoru nego Dementusu, pa vjerojatno ga onda fizički aspekt lika vuče da ga igra veoma slično liku Thora. Njegov prepoznatljivi sarkastični humor je prisutan i kod Dementusa, ali osim toga, Hemsworth zaista odskače od ostatka Mad Maxovih likova. Ostatak glumačke postave je korektan, a oni najosebujniji likovi su kao i uvijek sporedni likovi poput Dječaka ratnika, ili ljudi koji žive zakopani u pijesku.

Furiosa: A Mad Max Saga je definitivno film koji trebate pogledati u kinu. Vizualno je apsolutno savršen, a nećete mu previše ni zamjeriti na trajanju jer vas priča vuče da gledate do kraja. Glavna glumica je fantastična od početka do kraja, te zasluženo imamo film koji hrabru Furiosu upoznaje sa gledateljima i tako miče reflektor sa Mad Maxa na ovaj epski ženski lik.

Obzirom na popularnost filma, preporučujem da svoje kino karte kupite već danas!

 

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene