Ostvarila već zavidne uspjehe!

Upoznajte kćer našeg glumačkog para, strast su joj videoigrice, a ljubav ilustracija i animiranje filmova!

1/19 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Ana Despot - 2 Ana i Dragan Despot Ana i Dragan Despot In Magazin: Ana Despot - 4 In Magazin: Ana Despot - 5 Anja Šovagović Despot i Ana Despot - 1 Anja Šovagović Despot, Ana i Josip Despot - 2 Anja Šovagović i Dragan Despot Anja Šovagović Despot - 1 Anja Šovagović i Dragan Despot - 3 +8 Anja Šovagović i Dragan Despot - 1 Galerija

Iako su njezini roditelji naši proslavljeni glumci, Ani Despot gluma nije životni poziv, no ostala je u sferi umjetnosti. Njezin talent za crtanje danas ju je doveo do nominacije za Porin, Pulskog filmskog festivala i Animafesta. Priču donosi Matea Slogar.

Ana Despot, kći Anje Šovagović i Dragana Despota, odrasla je uz poznate roditelje, no svoj umjetnički put utabala je sama. Ova 30-godišnjakinja nedavno je diplomirala drugi put, ovog puta na Likovnoj akademiji, potpisuje već dva animirana filma, a među posljednjima je "Šuma Striborova".

"Napisala sam sama tekst koji je u rimi i malo je ozbiljan, ali i blesav, uzela sam svog tatu Draga Despota da mi on to pročita i to mi je ispalo savršeno. Glazbu je radio Drago Hajsek. Radila sam ga godinu i pol bez prestanka i na kraju je super rezultat", zaključila je Ana.

Već kada je razradila početnu ideju, znala je da će njezin tata biti pripovjedač. A kakva je bila njihova zajednička suradnja?

"Kad sam pisala taj tekst, pisala sam ga točno po njemu jer znala sam kako će on to izgovoriti. I onda smo ga i snimali u više navrata jer sam ja imala jako specifično što ja želim i rekao mi je da nitko nije toliko maltretirao od režisera kao ja", otkrila je,

Bio je ovo Anin diplomski rad, a bit će prikazan i na Animafestu, dok je njezin prvi crtić Jaje premijeru imao u Puli prije tri godine.

"Prije nego što sam upisala animaciju, pitala sam se je li moguće da ljudi ručno crtaju svaku sekundu filma. I da, moguće je, ima puno vrsta animacije ima i 3D animacija, kompjuterska, kombinacija, ali ova koja mene najviše zanima je 2D klasična animacija, ali digitalizirana, naravno", pojasnila je.

Ana je nedavno počela raditi i u industriji videoigara kao ilustrator, a igrice su njezina velika ljubav.

"To je isto umjetnost na neki način, odnosno na sve načine, jer ima likovni dio, ima glazbeni dio, pisani - netko to mora napisati, interaktivno je - netko to mora programirati. Ima sve, to je kao da gledaš film u kojem ti sudjeluješ, kojim ti upravljaš", otkrila je Ana.

Ana se osim u animaciji okušala i u ilustraciji, koja joj je, priznaje, draža jer je opuštenija. Iza nje je već oko šest slikovnica, a za neke od njih tekst su pisale Sunčana Škrinjarić i Mila Elegović. Da je Ana dobra u ilustraciji, prepoznala je i pjevačica Gina Damjanović. Zajedno su radile naslovnicu njezina albuma ''U mojim tajnim notama''.

"Bila je pjevačica u Detouru i kad je počela svoju solokarijeru s Markom Bratošem, pitala je mene bih li joj htjela ilustrirati naslovnicu albuma i meni je to bilo super jer smo dosta bliski prijatelji. Bilo mi je super da je to naš projekt, kao poluobiteljski, a bili smo nominirani za Porina, tako da je to isto uspjeh", pohvalila se Ana.

Tijekom života Ana nije osjetila, kaže, da odrasta uz poznate roditelje. Sa svakim od njih ima obične svakodnevne rituale.

"S tatom mi je najzabavnije gledati televiziju, kvizove i nogomet, pogotovo kad je prvenstvo, Ligu prvaka, to mi volimo gledati. S mamom se volim šetati, komentirati glazbu, filmove, književnost. S njom volim ići na predstave i razne događaje, onda nas dvije idemo i zezamo se", ispričala je Ana.

Zasad ima mnoštvo planova, a jedan od njih je i ljetna škola animiranog filma u Parizu. Što reći osim da je Aninu talentu samo nebo granica.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene