''Samo sam pala...''

Supruga Tonyja Cetinskog prvi put javno o moždanom udaru koji je doživjela: ''Dva dana prije toga osjećala sam simptome, koje sam zanemarila...''

1/22 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Dubravka Cetinski - 1 In Magazin: Dubravka Cetinski - 2 In Magazin: Dubravka Cetinski - 3 In Magazin: Dubravka Cetinski - 4 In Magazin: Dubravka Cetinski - 5 In Magazin: Dubravka Cetinski - 6 In Magazin: Dubravka Cetinski - 7 In Magazin: Dubravka Cetinski - 8 Toni i Dubravka Cetinski Dubravka i Tony Cetinski (Foto: Instagram) +11 Tony Cetinski - 2 Galerija

Dubravka Cetinski, supruga Tonyja Cetinskog, upravo je za IN magazin prvi put javno progovorila o moždanom udaru koji je doživjela 2019. godine. Nakon što joj se oduzela desna strana, pala je na pod. Srećom, Tony je ostao pribran i adekvatno reagirao te je Duda danas sretna žena koja ne skida osmijeh s lica. O tom danu i životu s posljedicama moždanog udara, kako bi osvijestila druge žene, sve je ispričala našem Davoru Gariću za IN magazin.

Lipanj 2019. Dubravka Cetinski neće zaboraviti. Dogodilo joj se ono za što svi mislimo da se događa nekom drugom. Pokosio ju je moždani udar.

''Dva dana prije toga osjećala sam simptome, koje sam zanemarila, bili su trnci. Taj treći dan oduzele su mi se desna ruka i desna noga, počele su se grčiti i samo sam pala'', prisjetila se Dubravka. 

''Ja sam čuo da je viknula i kako je viknula, tako je pala. Onda sam ja došao na terasu, vidio da se trese, ona je dobila moždani koji se manifestirao kao 'grand mal', to je ustvari najteži oblik epilepsije, koliko sam ja shvatio. Ne možeš odmah znati što je. Nije bilo svejedno, onda je onako izdahnula, i tu sam tek mislio da je sve gotovo, međutim to je taj proces kad se smiruje i onda je došla nekako sebi'', ispričao je Tony. 

Srećom, hitna pomoć došla je na vrijeme i zbrinula je u riječkoj bolnici. Danas, gotovo četiri godine kasnije, Dubravka prvi put o tome govori javno kako bi osvijestila žene da se to može dogoditi svakome.

''U početku je bilo jako teško jer uđete u strah, a strah je zapravo najgori i tu vam je bitna podrška. Ja sam imala podršku svoje majke, svojeg supruga, svoje familije. Stalno nekako razmišljate: 'Evo, sad će se to ponovit! Opet će mi se to desit!' U tim trenucima jednom se morate naljutiti na sve to i reći: 'OK, dosta bi bilo, sad idemo probati maknuti taj strah!''' priča Dubravka. 

Moždanih i srčanih udara koje su preživjele mnoge su se dame prisjetile na Danu crvenih haljina u Rijeci. Prevencija i rano prepoznavanje simptoma su ključni.

''To su, ustvari, naglo nastala asimetrija lica, otežan, nerazumljiv govor, trnjenje ili slabost ruke ili noge, može biti i naglo nastala vrtoglavica, nemogućnost stajanja'', objašnjava doc. dr. sc. David Bonefačić. 

Dubravka je tada utočište pronašla u vjeri.

''Giorgia Palić, moja kuma, i Alan Hržica, kada su čuli od Tonyja da sam u bolnici, poslali su svećenika da se ispovjedim i dobijem bolesničko pomazanje jer je meni to zapravo najbitnije. Od tog sam trenutka i završila u samostanu, u isusovačkom samostanu u Opatiji, tamo volontiram već tri godine, imam svog patera Ignaca Čižmešiju. Kada tamo dođem, zatvorim vrata svjetovnom i onda mogu napokon biti ja'', priča Dubravka Cetinski. 

Na svojem je profilu na Instagramu napisala da su, nakon što joj je Tony spasio život, sada 1:1. Evo kad je ona spasila život svojem suprugu.

Pogledaj i ovo Tony i Dubravka Cetinski - 2 vječni romantik Cetinski sasvim iskreno o bajci koju živi: "Dobro kad možeš s nekim tako biti i nakon 10 godina reći da je kao da ste se jučer upoznali''


''A onako kako sam ja živio, spasila me što se pojavila u mom životu i tu smo krenuli u nekakvom prekrasnom smjeru, sretan sam danas da sam tu gdje jesam s njom'', govori Tony. 

''Njegov duh i moj duh, to su dva brata blizanca, i oni se tu razumiju u potpunosti, i ja jednostavno ne znam bez Tonyja! To je jasno svima, ja mislim da je to svima jasno - ja ne znam, niti želim, mogu i hoću bez Tonyja, ne!'' kaže Dubravka. 

''Ja nisam baš ovako da govorim javno, ali moj suprug meni znači sve! Moj život, moje sve. On je moj centar svijeta, sve se vrti oko njega i za njega'', iskreno je rekla Dubravka. 

''I ti si meni sve!'' dodao je Tony. 

Dubravka i Tony sljedeće će godine proslaviti 10. godišnjicu braka. Sudeći prema ovim pogledima, ljubav će trajati zauvijek.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene