Čestitao mu

Predsjednik Zoran Milanović primio je hrvatskog redatelja čiji je film doživio veliki uspjeh u Cannesu!

Zoran Milanović i Nebojša Slijepčević - 1 Zoran Milanović i Nebojša Slijepčević - 1 Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Zoran Milanović i Nebojša Slijepčević - 4 Zoran Milanović i Nebojša Slijepčević - 3 Zoran Milanović i Nebojša Slijepčević - 2 Nebojša Slijepčević Nebojša Slijepčević Nebojša Slijepčević Nebojša Slijepčević Nebojša Slijepčević Nebojša Slijepčević +0 Zoran Milanović i Nebojša Slijepčević - 1 Galerija

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je Nebojšu Slijepčevića i Silvia Mumelaša, redatelja i glumca Zlatnom palmom nagrađenog filma ''Čovjek koji nije mogao šutjeti'' te je, uz čestitku na uspjehu, zajedno s njima film i pogledao.

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je Nebojšu Slijepčevića i Silvia Mumelaša, redatelja i glumca Zlatnom palmom nagrađenog filma te mu čestitao na velikom uspjehu.

Zlatnu palmu film ''Čovjek koji nije mogao šutjeti'' osvojio je na ovogodišnjem 77. Filmskom festivalu u Cannesu u kategoriji kratkometražnog filma.

Riječ je o prvom hrvatskom filmu od osamostaljenja koji je osvojio tu prestižnu filmsku nagradu i tek drugom koji je bio u konkurenciji za njezino osvajanje.

Inspiriran istinitim događajem iz ratne 1993. godine, film govori o herojskom činu i tragediji hrabrog pojedinca, Tome Buzova, koji se jedini suprotstavio naoružanim srpskim paravojnim snagama koje su u Štrpcima u Bosni i Hercegovini zaustavile vlak s 500 putnika, koji je vozio na relaciji Beograd – Bar, te počinile strašan zločin. Iz vlaka su izvukli i potom pogubili 19 ljudi samo zato što su bili muslimanske vjeroispovijesti. Tomo Buzov iz Kaštela bio je umirovljeni hrvatski časnik tadašnje Jugoslavenske narodne armije i sam je postao žrtva tog stravičnog zločina jer se suprotstavio njihovom naumu.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za kulturu Zdravko Zima, navodi se u priopćenju predsjednikova Ureda.

Pogledaji ovo In Magazin: Premijera filma inMagazin Nije mogao ni sanjati da će emocije biti veće u Zagrebu nego u Cannesu, dočekalo ga je iznenađenje!

Pogledaji ovo In Magazin: Hrvatski film osvojio nagradu - 6 inMagazin Ekipa hrvatskog filma koji je osvojio povijesno priznanje otkriva kakav je osjećaj kući donijeti prestižnu nagradu!

Pogledaji ovo Nebojša Slijepčević Celebrity Hrvatski redatelj javio se iz Cannesa nakon što je osvojio Zlatnu palmu: "Još mi uvijek to sve skupa zvuči malo nestvarno"

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Renata Končić Minea i Robert Mareković - 3 Renata Končić Minea i Robert Mareković - 2 Renata Končić Minea i Robert Mareković - 1 Renata Končić Minea +26 In Magazin: Minea i Alen Bičević - 4 Celebrity Mineinu fantastičnu figuru nije potrebno posebno isticati, a za ovaj osmijeh na licu zaslužan je naš pjevač koji joj je pravio društvo!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Knoll - 10 Ivana Knoll - 9 Ivana Knoll - 8 Ivana Knoll - 2 +26 Ivana Knoll - 3 Celebrity Knoll se prvi put prošetala Berlinom uoči Eura, u uskom topiću pokazala je nikad veći dekolte!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene